Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Ayurvediska drycker

Som alternativ till kaffe och vanligt svart té finns andra intressanta drycker som passar olika personlighetstyper, årstider och situationer. Sammansättningen i dessa drycker ger de smaker och egenskaper som är bra för respektive dosha. Mycket drygt och ekonomiskt.

100% ekologiskt. Blandade och packade i Markaryd, våra egna recept. Dessa fyra nedanstående räcker till mellan 25 och 35 liter per förpackning - d v s mycket drygt jämfört med påsté.

Vata-Balans

Lösvikt. Innehåller lakritsrot, fänkål, ingefära, kardemumma och kanel. Dessa smaker och egenskaper tillfredsställer behov av sötma, fyllighet och värme. Vata-överskott kan uppkomma vid stress, oregelbundna vanor, resor m m, och yttra sig som bl a oro, sömnstörningar, gasbildning, torr avföring, torr hud, frusenhet och värk. Denna dryck är lämplig för Vata-personer året om, och för andra vid tillfälligt Vata-överskott och under Vata-årstid, dvs okt/nov till feb/mars eller vid kallt eller blåsigt väder.

Pitta-Balans

Lösvikt. Innehåller fänkål, maskrosrot, gullris, blodrot, kardborrerot och lakritsrot. Dessa smaker och egenskaper är väsentliga för dig som har mycket av eldelementet i din kroppstyp. Pitta-överskott kan yttra sig som irritation eller klåda, brännande eller svidande känsla, inflammation, svettning, känslomässig irritation m m. Denna dryck är lämplig för Pitta-personer året om, och för andra vid tillfälligt Pitta-överskott och under Pitta-årstid, dvs från juni/juli till okt/nov.

Kapha-Balans.

Lösvikt. Innehåller ingefära, kardemumma, anis, kryddnejlika, timjan, kanel och gurkmeja. Mustig kryddsmak och värmande egenskaper. Kapha-överskott kan yttra sig som slembildning i näsa, bihålor, hals eller bröst. Känsla av tyngd eller stelhet, övervikt, m m. Lämplig för Kapha-personer året om, och för andra vid tillfälligt Kapha-överskott och under Kapha-årstid, d v s från mars till juni, samt vid kall eller fuktig väderlek.

Kvinno-Balans

Kvinno-BalansLösvikt. Innehåller daggkåpa, s styvmorsviol och brännässla. Speciellt lämpligt veckan veckan före mens och under mensdagarna. Även under under klimakteriet. Milt vattendrivande och blodrenande. Milt Pitta-dämpande.

Påstéer från Maharishi Ayur-Veda

Det finns tre olika, för Vata, Pitta och Kapha. 15 påsar i varje förpackning. Praktiskt på resa. Alla är ekologiska.

Enligt vår mening har lösviktstéerna av en mer kraftfull terapeutisk verkan, och dessutom är recepturen på de téer som tillverkas i Markaryd inte samma som i påstéerna.

Amalaki Vitaldryck.

Amalaki VitaldryckGranulat som blandas med kokt, avsvalnat vatten till en smakfull och energigivande dryck. Den öppnar cellerna så de kan avlägsna slaggämnen (Ama) och ta in näringsämnen, vilket förbättrar återuppbyggnad av kroppens vävnader. Balanserar både Vata, Pitta, Kapha. En speciell egenskap med Amalakifrukten är att den reducerar Pitta och neutraliserar syraöverskott trots att den är syrlig.

Amalaki har en unik form av C-vitamin, som inte försämras (oxiderar) vid kontakt med ljus, värme och luft. Amalaki har cirka 20 gånger högre C-vitaminhalt än apelsin och är rik på mineraler.

Innehåll: Koncentrat av Amalakifrukt, sharkara (mineralrikt kandisocker av sockerrör), shatavarirot, citronjuice, salt av citron, spiskummin, ingefära, svartpeppar och bergssalt.

Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490