Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Böcker om Ayur-Veda

...på engelska

Observera att vi inte säljer någon av dessa böcker. Vi kan inte konkurrera med Internetbokhandlare som amazon och andra. Vi låter denna sida stå kvar som en rekommendation över bra böcker i ämnet.

Dr Vasant Lad.

Grundare och ledare för The Ayurvedic Institute i Albuquerque, New Mexico, USA, som har en omfattande treårig deltidsutbildning. Dr Lad är en av de allra mest kunniga, erfaren och i sin ödmjukhet ett levande exempel på det han lär.

The Complete Book of Ayurvedic Home Remedies

Dr Vasant Lad. En bok med praktiska råd och instruktioner för såväl enklare som kroniska problem. Lättöverskådliga beskrivningar. Dr Lad förklarar varför vissa obalanser resulterar i sjukdomar och hur vi kan återskapa den naturliga funktionen med flera metoder.
320 sidor, häftad.

 

The Textbook of Ayurveda.

Denna bok är en överskådlig presentation av Dr Lads mångåriga undervisning på The Ayurvedic Institute. Som vanligt skriver han dynamiskt, klart och inspirerande. Boken ger en detaljerad bas för djupare förståelse av Ayurveda.334 sidor, inbunden.

Ayurveda, The Science of Self Healing

Ayurveda, The Science of Self Healing Grundläggande och mycket innehållsrik handbok baserad på Dr Lads många års praktiska erfarenhet. Bl a diagnosmetoder, behandlingar, örter, kryddor, kosttabeller, yogaövningar, förstahjälpen-råd, m m.
175 sidor, häftad.

 

Ayurvedic Cooking for Self-Healing - Vasant och Usha Lad

Mycket välskriven och innehåller grunder om ayurvedisk syn på mat och ätande, konstitutioner, måltidsförslag och tabeller över många födoämnen och om de ökar eller minskar Vata, Pitta, Kapha. Obs! Måttangivelserna är amerikanska. Över 100 recept.
240 sidor, häftad.

David Frawley

En västerländsk och österländsk läkare som skriver enkelt och har en värdefull förmåga att konkretisera stora och djupgående ämnesområden. Han leder The American Institute of Vedic Studies. En av mycket få västerlänningar som i Indien erkänns som Vedacharya (vedisk lärare). Dr Frawley har skrivit över 20 böcker bl a om Ayur-Veda och Jyotish (vedisk astrologi) och har korrespondenskurser i båda ämnena. I många fall omtolkar han gamla missuppfattningar och bygger broar till vårt västerländska tänkande. Njut av hans visdomsfyllda och välformulerade böcker.

Yoga and Ayurveda - Self-Healing and Self-Realization

Yoga and Ayurveda - Self-Healing and Self-RealizationMycket innehållsrik bok, tydlig och konkret som David Frawley alltid är. Kroppens inneboende krafter, sinnena, sinnet och chakran. Kost, örter, yoga asanas, andningsövningar, mantra och meditation.
340 sidor, häftad

 

Ayurveda and Marmatherapy

Detta är den första boken om Marmaterapi publicerad i väst. Marmapunkterna är speciella energipunkter närmast motsvarande akupunkturpunkter. Genom att behandla dem t ex med beröring, oljor, örter och yogaövningar kan Prana, livskraften, aktiveras eller riktas för ökad hälsa, välbefinnande och personlig transformation.

Yoga of Herbs - Dr Vasant Lad och Dr David Frawley

Yoga of Herbs - Dr Vasant Lad och Dr David FrawleyDetaljerad förklaring och ayurvedisk klassificering av 250 örter och kryddor varav 88 i detalj. En värdefull uppslagsbok för dig som vill veta mer om ayurvediska läkeväxter och deras användning.
255 sidor, häftad.

 

Övriga böcker om Ayur-Veda

Secrets of Ayurvedic Massage - Atreya Smith

En annorlunda och instruktiv bok om olika typer av beröring och massage anpassade efter varierande mentala och fysiska tillstånd. Atreya Smith tar även upp kroppens subtila energiströmmar i meridian- och marmasystemen. Boken förklarar betydelsen av Vata och Prana (livsenergin) i massagen. Många bilder tydliggör anvisningarna. En bok även för alla som arbetar med någon form av kroppsterapi och vill få en andlig syn på det fysiska arbetet.
180 sidor, häftad.

Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490