Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Naturprodukter

 

Ayurvediska naturprodukter

Vi importerar sedan början av 90-talet produkter från från två företag i Nepal, och de arbetar med de traditionella produkterna och tillverkningsmetoderna. Det ena är ett familjeföretag som i 10 obrutna generationer ägnat sig enbart åt Ayurveda. Vi har mycket stort förtroende för våra samarbetspartners kunnande och kompetens. För våra kunders trygghet låter vi alltid svenska ackrediterade laboratorier kontrollera bakterier, mögel och tungmetaller i varje leverans vi får in.

Örter, kryddor, oljor och mineraler har använts sedan urminnes tider. Ayurveda inkluderar vad som troligen är den äldsta och mest systematiska kunskapen om dem. De betraktas som "speciell föda" och genom dem kan du få de subtila energier eller frekvenser som behövs för dina inre organ. De har egenskaper som hjälper till att eliminera där du har överskott eller bygga upp där du har brist. Ayurveda balanserar hela människan. Dessa traditionella kosttillskott ska givetvis inte ersätta näringsrik kost, bra livsstil och sunt förnuft.

Vad är en rasayana?

Ayurveda beskriver rasayana (uttalas rasaa-janna) som det som renar och stärker kroppens vätskor, celler och vävnader. Därmed förbättras immunförsvaret. En rasayana är livsbefrämjande, skyddande och energigivande. Rasayana kan även översättas som uppbyggande, vitaliserande och föryngrande, något man i Ayurveda känt till i flera tusen år. 

Ayu 1 Chyavanprash

En mörkbrun fruktpasta som innehåller alla smaker utom salt. En klassisk och unik rasayana - av många betraktad som den främsta - tillverkad av 45 olika frukter, örter och rötter. Gynnar bildandet av Ojas, kroppens eget livselixir. Du som inte tycker om söta smaker kan istället välja Ayu 5 eller Ayu 77.

Ayu 4 Ashwagandha

Tabletter. En rasayana för Vata och Kapha. Utmärkt vid återhämtning.

Ayu 5 Brahmi Rasayana

Ört och fruktpasta. Lättare och mindre söt än Ayu 1. Brahmiörten kallas även Gotu Kola. En klassisk ayurvedisk beredning. Bra om du har en tendens att känna dig splittrad och okoncentrerad. Lämplig även vid studier.

Ayu 6 Arjuna

Tabletter. Terminalia Arjuna är en nära släkting till de tre frukterna i Ayu 33 Trifala. Återskapar mod och livsglädje.

Ayu 8 Grapefruktkärnextrakt

Certifierat ekologiskt. Innehåller antioxidanter och bioflavonoider.  Bittra ämnen anses kunna underlätta matsmältningen. Godkänd av Hälsokostrådet. 50 ml flaska med droppkork..

Ayu 11 Avipattikar

Tabletter. Balanserar Vata och Pitta, t ex vid uppblåsthet, ett exempel på Vataöverskott, 

Ayu 15 Samana

Pulver. Kallas även Hingvashtaka. Reducerar Vata och Kapha i förbränningen. Eliminerar Ama (oförbränd föda). Symptom kan vara sötsug eller svullnad efter måltid. Samana befrämjar naturlig hunger. Ayu 15 är mer värmande än Ayu 11.

Ayu 22 Udana

Tabletter. Innehåller även lite Trifala.

Ayu 23 Swaralin

Tabletter. Lämplig i salivstimulerande syfte för den som vistas i torra lokaler, talar eller reser mycket. All rörelse ökar Vata och medför uttorkning.

Ayu 29 Näsolja

Att smörja vid Kaphaöverskott, eller Pittaöverskott. Skyddar och smörjer vid Vataöverskott.

Ayu 33 Trifala

Tabletter. Ett av de mest omtalade ayurvediska kosttillskotten. Balanserar samtliga doshor (Vata, Pitta och Kapha) genom att ge näring och stärka funktionen. Innehåller de tre fukterna Haritaki (terminalia chebula), Bibhitaki (terminalia belerica) och Amalaki (emblica officinalis). Förstärker effekten av andra Ayu-produkter.

Ayu 34 Haritaki

Tabletter. Reducerar Vata- och Kaphaöverskott. Är något värmande, och bör därför tas med rumstempererat vatten för den som har Pittaöverskott. Haritaki är en av de tre örterna i Ayu 33. Ayu 34 är en rasayana för Vata och Kapha.

Ayu 39 Apana Vata

Olja. Balanserar Vata. En marmaolja för utvärtes bruk. Tas en droppe morgon och kväll.

Ayu 44 Ranjaka

Tabletter. Ranjaka är en underavdelning till Pitta. Balanserar Pitta och Kapha. Bl a bra vid ilska och svårsmälta känslor.

Ayu 51 Yogaraj Guggulu

Tabletter. Omtalad i klassisk och modern litteratur som allmänt stärkande rasayana för alla doshor. Stimulerar förbränningen av Ama, slaggprodukter. Avgiftande. Kan med fördel tuggas med honung.

Ayu 61 Shatavari

Tabletter. Shatavarirot, asparagus racemosus. Anses enligt tradition som kvinnans bästa vän i olika faser av livet.

Ayu 77 Shilajit

Tabletter. Ett bergsexudat från Himalaya. En energigivande rasayana som innehåller alla viktiga mineraler och spårämnen och de flesta aminosyror. Balanserar Vata, Pitta och Kapha. . Vid Pittaöverskott tas den med rumstempererat vatten, annars varmt.

Ayu 89 Prana Vata

Olja. Balanserar Vata. En marmaolja för utvärtes bruk. Tas en droppe på pannan vid sänggående. Kan även användas dagtid vid tillfällig Vataanspänning.

 

Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490