Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Ayurvediska kryddor

En viktig aspekt av ätandet är smakerna. Idealet är att en måltid innehåller alla sex smakerna (sött, surt, salt, starkt, bittert och kärvt/astringent). Saknas någon smak blir du mera sugen senare.

Våra kryddblandningar innehåller alla smaker utom syrligt, och proportionerna ger en balanserande effekt på Vata, Pitta respektive Kapha. De innehåller inte klumpförebyggande medel eller andra tillsatser. Använd dem i matlagning, som bordskrydda och i salladsdressing. Utmärkt som pålägg på smörgås, riskex m m. Ha en av varje på köksbordet och prova vilken som passar dig bäst, på olika maträtter och brödsorter. Finns även i refillpåse.  Observera att vi inte får skriva att de är 100% ekologiska, då måste vi betala en avgift och ha en omfattande inspektion. Vi köper in varorna som i Tyskland betecknas KbA, kontrolliert biologischen anbau.

Vata-Balans Krydda Vata-Balans Krydda

Kardemumma, fänkål, ingefära, kanel,
spiskummin, hing, gurkmeja, rörsocker och bergssalt.

 

Pitta-Balans KryddaPitta-Balans Krydda

Fänkål, koriander, spiskummin,
gurkmeja, ingefära, rörsocker och svartsalt.

 

Kapha-Balans KryddaKapha-Balans Krydda

Ingefära, kardemumma, svartpeppar,
spiskummin, gurkmeja, nejlika, kanel, bockhornsklöver och bergssalt.

 

 

Bergssalt

Allt salt ökar Pitta och Kapha, men bergssalt gör det i mindre utsträckning. Finns som vitt och svart. Svartsalt har en högre mineralhalt av bl a magnesium som ger en karaktäristisk smak av kokt äggvita. Bergssalt kallas ibland också Himalaya-salt.

Separata kryddor

Vi säljer också Fänkål (hel), Gurkmeja, Hing/Asafoetida (ett alternativ till lök och vitlök), Koriander (hel), Lakritsrot (pulver) och Spiskummin (hel). Se beställningslistan.

 
Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490